Loop jij ook mee?

Boemelparade in Zevenaar 2022:
Doe mee met die aanstekelijke mix van plezier, verwondering en feest!

Zondag 26 februari is de Zevenaarse binnenstad weer het speelveld van de jaarlijkse Boemelparade. Om 13.00 uur is de aftrap voor een bonte stoet van praalwagens, groepen en individualisten die, al slingerend door en om het centrum, eindigt in de sporthal Lentemorgen. En daar staat de Retteketet Showband klaar om de carnavalisten mee te nemen in een spetterend feestje.

Iedereen kan meedoen aan deze carnavalsoptocht. Als men ook kans wil maken op een beker of een geldprijs dient men zich bij Boemelburcht aan te melden. De deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met 19 februari 2022 14.00 uur. Dat kan online. Hier staat de link naar het online inschrijfformulier en aanvullende informatie. De aandacht wordt er op gevestigd dat individuele deelnemers en kleine groepen zich ook moeten inschrijven.

De voorpret voor de deelnemers begint al op zaterdag 19 februari. Dan moeten tussen 21.00 en 22.00 uur in Café Rooie Jan in de Weverstraat 8  de startnummers worden opgehaald.  En dat geldt dus vanaf dit jaar ook voor de individuelen en de kleine groepen. Zij kunnen zich op die avond ook nog aanmelden als deelnemer aan de optocht. Overigens, iedereen die zin heeft in dit pré paradefeestje is welkom!

Jeugd in de Boemelparade:
Sinds de Boemelparade van 2017 heeft de jeugd een eigen categorie in de Boemelparade, de categorie J(eugd).
De categorie is vanaf 2018 gesplitst in twee leeftijdscategorieën.
Categorie J1 (jeugd t/m 11 jaar) en J2 (jeugd van 12 t/m 16 jaar). Voor de winnaars van beide categorieën is er een beker te winnen en alle deelnemers in categorie J strijden voor de creatiefste deelnemer en daar heeft Bloemenhandel Wilri een wisselbokaal ter beschikking gesteld, de Wilribokaal.
Ook de jeugd moet zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website.
Het startnummer uitreiken voor de categorie J vindt plaats tijdens de opening van het carnaval op het Boemelplein.

De laatste jaren zijn er onder de vele toeschouwers langs de route ook leuke initiatieven ontplooid. Het begon met de Eierkraam van de Nachtuulen en daarna kwamen de VOP-tribune van Paljas in de Marktstraat en tegenover de vijver in de Molenstraat hebben een aantal groepen een mooi plekje gevonden. En op die plekken ontstaat een heel plezierig contact met de mensen die meedoen in de Boemelparade. Het is als het ware een feest van de herkenning waarbij menige groep carnavalisten de optocht act nog eens ten beste geeft en dat wordt bijzonder gewaardeerd.
Het zou mooi zijn als er dit jaar nog meer van dat soort initiatieven langs de route te zien zijn. Dat komt de carnavalsbeleving absoluut ten goede.

De Boemelparade in Zevenaar: die moet je meemaken!