Carnaval 2021

Carnaval in Boemelburcht 2021.

Ook dit jaar zal het dak er weer afgaan in Boemelburcht tijdens carnaval van zaterdag 13 februari tot en met 16 februari 2021. Naast het avondfeest bij de verenigingen en de horeca is er op elke dag wel een activiteit voor jong en oud.

Zaterdag: Opening
Op zaterdag zal op het Boemelplein (Raadhuisplein) de opening van het carnaval plaatsvinden. Burgemeester Lucien van Riswijk gaat dan voor de komende vier dagen de sleutel van de stad aan stadsprins ?????? de eerste en jeugdprins ?????? overdragen. De opening, die om 13.30 uur begint, zal ook dit jaar geheel buiten plaatsvinden en er is van alles te beleven voor jong en oud. Iedereen is welkom.

Zondag: Boemelparade
Op zondag trekt vanaf 13.00 uur de Boemelparade door het centrum van Zevenaar. De te volgen route is, net als vorig jaar, start vanaf de Kampsingel, Grietsestraat, Raadhuisplein, Marktstraat, Nieuwe Doelenstraat, Wilhelminalaan, Julianalaan, Haspelstraat, Oude Doesburgseweg, waar bij de Griethsepoort de finish is. Via het Noordeinde en Lentemorgen gaan de deelnemers naar Sporthal Lentemorgen waar tot 18.00 uur het optocht feest plaats vindt. Tijdens dit feest worden alle prijzen van de Boemelparade uitgereikt. De muziek in Lentemorgen wordt verzorgd door De Retteketet Showband.
De toegang is voor iedereen gratis.

Maandag: Frühschoppen
Om 11.00 uur gaat prins ????? de eerste met het hele college van B&W het eerste eitje tikken op het Boemelplein voor het frühschop ontbijt. Het ontbijt wordt  aangeboden door ’t Centrum uit Babberich en Boemelburcht.
Op maandag kunnen liefhebbers weer frühschoppen in Boemelburcht. Bijna 20 horeca gelegenheden zijn die dag actief om alle bezoekers een geweldige frühschop dag te bezorgen. Naast de muzikale bijdrage van een aantal dweilorkesten, staan er op verschillende plaatsen DJ’s en er zijn live optredens.

Dinsdag: Kindercarnaval en sluiting
Op dinsdag organiseert Boemelburcht in samenwerking met carnavalsvereniging de Griethtreejers het Kindercarnaval in zaal De Griethse Poort. Alle kinderen en ouders zijn tussen 14.00 uur tot 16.00 uur weer welkom aan de Oude Doesburgseweg 24. Aan het eind van het feest geeft de jeugdprins zijn sleutel van de stad weer terug aan  ??????????? om daarna met de prinsen van alle verenigingen en de aanwezigen het kindercarnaval af te sluiten. Ook hier is de toegang gratis.

Vanaf 23.30 sluiting van het carnaval bij de Griethtreejers in de Griethse Poort. De stadsprins geeft de sleutel van de stad weer terug aan ?????????  om vervolgens in aanwezigheid van alle carnavalsverenigingen en belangstellende het feest af te sluiten. Vanaf 23.00 uur heeft iedereen, vanaf 16 jaar, gratis toegang.

Wijzigingen voorbehouden.